Medvetenhet och helheten

Hur kan vi bli mer medvetna?

Idag reflekterar jag över helheten och avsaknad av en djupare medvetenhet.

Jag slås ofta av hur fragmentariskt livet är för många och hur vi sätter in korta insatser och tror att de ska få oss att ändra våra liv; bli stressfria, lyckliga etc. De snabba kvick fix som alla är ute efter blir aldrig bestående. Istället slår vi ner på oss själva när vi misslyckas och säger att vi har dålig karaktär, att vi inte kan behålla nya vanor och till slut ser vi ingen idé att ens försöka.

Vad det egentligen handlar om är att vi inte har gått på djupet med att se hela bilden. Vi måste börja undersöka våra omedvetna tankar som styr oss i det dagliga livet. Det handlar om tankar och värderingar som vi lärt oss från det vi var små och under hela vår uppväxt. Om vi inte ändrar de här tankarna kommer det undermedvetna fortsätta att styra in dig i gamla hjulspår, för så fort du släpper din viljekontroll hamnar du automatiskt tillbaka i gamla vanor och tankesätt. Ditt undermedvetna vinner alltid när du släpper på kontrollen.

Hur gör vi då för att komma åt vårt undermedvetna och göra förändringen där så vi slipper kämpa hårt med nya vanor? 

Allting börjar med medvetenhet.

Att bli medveten om vad det är som hindrar dig, att upptäcka dina egna självsabotörer, de som ser till att du hamnar i gamla hjulspår även fast du bestämt dig att du vill göra en förändring. Att upptäcka vad vi har inprogrammerat, vilka sanningar och osanningar vi går runt med. Det är här vi måste börja.

För att underlätta för dig har jag satt ihop ett helhetsprogram inom stresshantering som heter Stress till Styrka där jag under 5 fem steg guidar dig genom medvetenhet för att sedan rensa, fylla på, implementera och se till att du får hållbara vanor.

Jag hjälper människor som är villiga att hjälpa sig själva. Känner du att det är dags att göra en helomvändning i ditt liv är du välkommen att ta kontakt med mig.

Allt gott!

Fia Hobbs

Stress till Styrka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *