Inner Journey

Mental träning över gränserna

This book is in Swedish so far and is in the process of translation. The English working title is Inner Journey. 

The book describes the meeting of an Eastern and Western mindset and you are taken on a journey to meet some of the masters that Fia Hobbs has trained with. Each chapter is followed by an exercise for the reader to try out. 

Här kan du beställa boken. Du klickar på länken och kommer direkt till webshopen och boken levereras till dig inom en vecka. 

Öst möter Väst – Mental träning över gränserna

 

 

Boken Öst möter Väst – Mental träning över gränserna av Fia HobbsDetta är en ovanlig bok i sin genre personlig utveckling. Fia Hobbs delar med sig av glimtar ur hennes liv som terapeut och möten med qigongmästare världen över som gjort ett starkt intryck.

Boken sträcker sig över en period på drygt 20 år och handlar om hennes erfarenheter av mental träning ur österländsk och västerländsk synpunkt och hur hon kombinerar Traditionell Kinesisk Medicin och Neuro Lingvisitisk programmering, NLP. Hon lyckas med att väva samman reseskildringar från Kina samtidigt som den är högaktuell inom cancervården och allt ur ett personligt perspektiv.

 

”Den här boken har tagit mig fyra år från idé till färdigt manuskript. Jag har arbetat under korta intensiva perioder och låtit den vila långa stunder emellanåt för att ligga till sig. Det har varit nödvändigt för att själv kunna bearbeta och släppa ifrån mig vissa kapitel. Min förhoppning är att den kommer ge dig inspiration och kraft att göra din resa i livet fullt ut.”

 

KORT SAMMANFATTNNG AV BOKEN

Boken sträcker sig över en period på drygt 20 år och handlar om mina erfarenheter av mental träning ur österländsk och västerländsk synpunkt. Den är skriven i en lättsam stil och kan även läsas som en reseskildring med naturliga inslag av NLP och Traditionell Kinesisk Medicin. Varje kapitel innehåller någon typ av övning.

 

I första kapitlet får läsaren följa med till New York och se hur det gick till när jag kom i kontakt med min första gigongmästare och fick lära mig meditation och qigong. Jag går på djupet med att förklara begreppet qi och gör kopplingar till kvantfysikens rön om qifält.

 

Jag åker sedan vidare till Kina och besöker bland annat den äldsta qigongkliniken där jag studerat vid upprepade tillfällen och utsatts för stenhård träning. Jag börjar utveckla mental träning och visar hur jag knyter ihop NLP och TCM.

 

Min färd går vidare till ett av Kinas heligaste berg där jag klättrar uppför drygt 6600 trappsteg med mina elever, varav den äldste 78 år. Jag berättar om övernaturliga upplevelser, vackra soluppgångar och hur man överlever ett kinesiskt toalettbesök.

 

Kapitel fyra ägnar jag åt att beskriva min praktik på ett sjukhus i Beijing. Jag beskriver en av de mest begåvade qigongmästare jag träffat som läser av en persons sjukdomshistoria genom att bara titta på henne. Jag tar upp placebo, nocebo och psykoneuroimmunologi och hur det påverkar kroppen.

 

Nästa stopp är Japan och ytterligare en fantastisk qigongmästare som jag får tillfälle att studera hos och hur han bland annat jobbar med cancerpatienter. Här skriver jag om en kraftig utrensningsövning.

 

Jag går tillbaka i tiden till 1982 när jag jobbade i Jugoslavien och fick lära mig mental träning den hårda vägen. Jag pratar om att möta rädslor och förklarar hur vi tar in information i kroppen genom våra sinnen.

 

Kapitel sju handlar om min hjärtefråga som är cancerberörda. Jag pratar om qiterapi och min utbildning i Kalifornien som ledde till en master examen i medicinsk qigong. Berättar även om operationer som gjorts i Kina med bara qiterapi som anstesi.

 

Nästa hållplats är London och en patient som var svårt sjuk i cancer som jag stöttade genom mental träning och qiterapi. Jag tar upp vikten av att inge hopp och lära människor ta kontroll över sin kropp även när de går på cellgiftsbehandlingar och strålning.

 

I kapitel nio får jag träffa ytterligare en person jag beundrar och det är radiologen Dr Carl Simonton som arbetat med mental träning och visualisering för cancerpatienter sedan 1970-talet. Jag berättar hur det var när jag studerade hos honom i Kalifornien.

 

Sista kapitlet handlar om hur jag ser att den psykosociala vården av cancerpatienter utarmas och att det inte finns resurser att ta hand om de närstående. Min dröm är att öppna ett dagcenter där anhöriga och cancerdrabbade är välkomna oberoende cancerform och erbjudas komplementär vård och stöd i grupp och enskilt.

 

RÖSTER OM BOKEN

Recension från Bibliotekstjänst, lektör Gunnar Martin Aronsson:

” Fia Hobbs, som har över 20 år erfarenhet inom kroppsterapi och mental träning, är sakkunnig inom TKM, Traditionell Kinesisk Medicin, inom vilken hon har en masterexamen i medicinsk qigong. Hon är också utbildad i NLP, Neurolingvistisk Programmering, ett kluster av psykologisk förändingsmetodik som utvecklades av psykologen Richard Bandler samt lingvisten John Grinder.

I denna lättlästa, självbiografiska bok skildras Hobbs inre utvecklingsresa, som parallellt inneburit åtskilliga yttre resor i studiesyfte, bland annat till Tokyo, Beijing, San Francisco, New York och London. Mest intresseväckande är nog avsnitten där författaren gör besök hos åldriga qigongmästare med extraordinära psykiska krafter och hos den holistiskt inriktade onkologen Carl Simonton.”

 • SISU www.idrottsbokklubben.se 17/9-2010 Boken med i deras medlemstidning nr 5, sidan 6.
 • Jag sträckläser din bok. Berättelsen som förs fram genom humor och kloka ord i en komplex och lyckad kombination. Mötet och upptäckterna är enormt inspirerande. Tack Fia!
   Hälsningar Elisabet E
 • Har börjat läsa din bok, imponerande, den är riktigt bra.
   Marie-Louise R
 • Sitter på tunnelbanan och skrattar högt när jag läser om dina toalettbesök i Kina. Underbart! Fantastisk bok.
   Mia E
 • Grattis igen och tack för en fantastisk sommarläsning! Kan inte sluta läsa din bok den är beroendeframkallande, så full av energi och inspiration. Det är en fantastisk livsresa du gjort så spännande att ta del av och mycket att lära.
   Eva P
 • En mycket spännande bok, av en av de klokaste kvinnor jag känner
   Ann-Marie H
 • Har läst din bok. Väldigt spännande och inspirerande. Köpte den egentligen till en vän som behandlas för cancer men ville läsa den själv innan jag lämnade över den. Verkligen intressant. Imponerad av ditt driv i livet.
   Stina L
 • Läst ut boken första gången, gjort de flesta övningarna o håller på med flera. Jag tycker boken är kul även för en icke invigd. Gillar alla möten o olika platser. Tar verkligen till mig att man ska leva tills man dör.
 Mamma har alltid talat negativs om sig själv, har ett tag funderat på hur det är att alltid säga om sig själv att jag är så korkad, okunnig, obegåvad. Gillade också ditt lättsamma o humoristiska sätt att berätta, lätt att ta till sig, verkligen.
 Jag känner mig verkligen påfylld.
   Anna P
 • Jag tycker boken är underbar, den förmedlar så mycket Fia. Dessutom är det mycket roligt att läsa och känna igen sig.
   Eva H
 • Jag köpte två på nätet genast efter ditt första mail om detta och fick böckerna redan dagen efter, så snabbt! Jag läser lite i perioder, tycker mig höra din röst ibland och ler igenkännande. Tack för att du förmedlar det du tror på både i ord och i gärning.
   Nettan K
 • Stort tack själv och tack för den härliga boken. Jag har redan läst den och jag förstår vad du menar att de inte kunde sätta den i något fack. Du har verkligen orädd kastat dig ut i livet, fått uppleva mycket och skaffat dig mycket kunskap
   Erika H
 • Jag har väl läst ca 100 sidor just nu och det är ganska roligt för jag ”hör” dig berätta inom mig hela tiden och det känns tryggt. Så jag tackar dig för boken och förstår att du har varit med om en massa saker vilket jag beundrar dig för.
   Cecilia Å
 • Jag har legat vid poolen i helgen och läst din bok, mycket bra och spännande och min kropp reagerar med lugn och harmoni. Inger H
 • Jag har läst din bok och tyckte mycket om den. Sträckläste den igår i solen.:) Vill också säga att det inte bara var cancersidan av boken som tilltalade, utan dina resebeskrivningar, alla miljöer och personbeskrivningar. Jag som tycker om Asien kunde känna doften. 
  Lena R
 • Läser din fantastiska bok som får mig att må så bra! Rekommenderas till alla!
   Maria L

Köp boken här: Öst möter Väst – Mental träning över gränserna