Att hantera motgångar

Mindful Living - min bonus till dig

Jag tror att motgångar gör oss starkare även om vi kommer ut lite kantstötta på andra sidan. Det får oss att fokusera på vad som är viktigt och släppa det mindre viktiga. Det sker dock inte utan ett pris; i kraft, energi, fysiskt, mentalt och många gånger ekonomiskt. Att då kunna ha verktyg att falla tillbaka på är ovärderligt.

Det senaste året har min mans cancersjukdom och hans bortgång tidigare i år gjort att mitt liv varit fullt med utmaningar på alla plan. Många har frågat hur jag orkade sköta honom hemma fram till hans död och för mig landar det i min bakgrund av mental träning, att kunna vara närvarande i stunden och ta en utmaning i taget. Efter hans bortgång har jag fortsatt att vidareutbilda mig och tagit steg mot något som legat långt utanför min komfortzon. Vad har jag att förlora när jag redan förlorat en människa jag älskat och levt med i 30 år.

Brian kom till en massa insikter under sin sjukdomstid och vi pratade ofta om att vi alla går runt med rädslor som hindrar oss att blomma ut och våga stå i vårt eget sken. Många gånger är vi mer rädda att lyckas än att misslyckas. Nu när jag kommer gå in i en fas där jag kommer bli mer synlig känner jag ett motstånd att få ljuset riktat mot mig. Men om jag inte gör det kan jag inte dela med mig av allt som hjälpt mig under denna tuffa tid.

En mindre motgång hände veckan innan min efterlängtade semester i somras. Webbhotellet blev hackat där min hemsida låg och jag förlorade alla mina bloggposter från 2016. Jag blev upprörd, förbannad och det fullkomligt rykte ur öronen på mig. Sedan förvandlades ilskan till något produktivt som jag inte hade kommit till skott med annars. Efter mycket möda är nu min nya hemsida klar och jag är överlycklig att jag kan få ägna mig åt annat.

För att fira så vill jag bjuda dig på något som varit värdefullt för mig

Jag startar upp kursen Mindful Living den 29 augusti i Stockholm och den löper över 8 veckor. Den kommer göra dig medveten om automatiska tankar som kanske hindrar dig att göra saker du drömt om eller tankar som skapar stresspåslag och som du kan lära dig hantera.

När jag satt på stranden i somras på Outer banks i North Carolina där min man och jag hade firat vår första sommarsemester ihop för 30 år sedan, kom det till mig att jag vill uppmuntra andra att ta med sig en vän eller partner och gå kursen tillsammans för att kunna utvecklas med varandra som stöd och meditationspartner. Min gåva är att du får gå två personer för priset av en. Ta med en älskad vän eller partner, bjud dem på en upplevelse som de kommer ha med sig och ha nytta av i all framtid. Ni kan givetvis också dela på priset men erbjudandet gäller 2 för 1 och sista anmälan är nästa söndag 26 augusti. Det finns bara 12 platser.

Mindful living – ht 2018

Jag hoppas vi ses och att jag kan inspirera dig att lysa starkt i höst.

Allt gott!

Fia Hobbs

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *