Föreläsningar

Bli inspirerad

Föreläsningar

på svenska, engelska och online

När vi inte längre kan ses ute på föreläsningsevent är du välkommen att boka upp en föreläsning online. Jag föreläser om det mesta inom stresshantering både på engelska och svenska inklusive inriktning mot cancerberörda, närstående och i palliativt skede. Jag är förespråkare för cancerfriskvård för cancerberörda och stöd till deras anhöriga.

Populära föreläsningar

Cancer Wellness är att se helheten, att få känna delaktighet i sin rehabilitering och att stärka det friska i kroppen. Att komma till acceptans, tillit och glädje är bara några av de saker som stärker kropp och själ. Under denna föreläsning tar jag också upp stresshantering, kost, rörelse, mindfulness med mera.

Mindfulnessträning gör dig fokuserad, klartänkt och gör det möjligt att ta hand om negativa tankespiraler innan de får full kraft. Genom avspänningstekniker lär du dig att koppla om kropp och hjärna från stress till avspänning. Under denna föreläsning får du reda på bakgrund och forskning av mindfulness som gjort den accepterad och användbar på sjukhus, inom idrottsvärlden och i styrelserummet. Du får prova enkla tekniker som du kan använda dig av i vardagen.

Detta är en av mina populära föreläsningar som kombinerar föreläsning med praktiska övningar. Du får grunden till qigongens uppkomst och vad som skiljer qigong och taiji. Det finns tusentals qigongformer och jag pratar om vad man bör titta på för att välja ut en form som passar just dina behov. Den praktiska delen anpassar jag till gruppen och utrymmet och det är rörelser som alla kan vara med på. Inget behov av ombyte eller mattor då vi gör övningarna ståendes eller sittandes för de som behöver.

Denna föreläsning bygger på boken Reflections. Den är baserad på min mans blogg som han skrev efter han fick sitt cancerbesked. Boken är på engelska och släpps under 2020.Den är full av insikter och hopp såväl som brutalt ärlig. Att läka kan ske på olika plan; det fysiska, mentala, emotionella och spirituella. Brian läkte sin själ men kroppen hade gjort sitt. Jag berättar om mina reflektioner som närstående och utifrån min synvinkel som terapeut.

Jag föreläser om stresshantering utifrån olika synvinklar och kombinerar det med enkla övningar du kan använda dig av i vardagen på jobbet och hemma. Du får reda på hur stress påverkar dig och vad som händer i kroppen när du utsätts för långvarig stress, inre och yttre stress, kemisk stress etc. Du får lära dig en 3-stegs lösning när du blir överväldigad, en strategi för stresshantering i 5 steg och hur du kan försätta dig i avspänt tillstånd.

I boken Öst möter Väst – Mental träning över gränserna berättar jag om personliga upplevelser från mitt liv där jag använt mig av olika verktyg för att hantera svåra situationer. Både boken och föreläsningen innehåller mental träning som jag lärt mig från mina kinesiska qigongmästare. De västerländska metoderna jag tar upp är kognitiv beteendeterapi och neuro lingvistisk programmering. Jag plockar ut godbitarna från boken i denna föreläsning och du får följa med mig på resa i Kina och Japan och ta del av vad jag lärde mig där.

 

Jag erbjuder inspirerade föreläsningar till företag, föreningar och publika event. Låt dig inspireras och varför inte avsluta en konferens med qigong för att aktivera kroppen efter en lång mötesdag.

För närvarande har jag fokus på slutna föreläsningar och kan även göra dem online. Hör av dig för att diskutera hur jag kan anpassa en föreläsning till din förening/företag/organisation. Be om offert här! fia@arcadiafriskvard.se